Yhden tärpin päivä

# En terpentindag.

Jeg krasjet i en isete bakke i sanddynen tirsdag i skumringen. På kvelden gikk jeg til et sluk som etter undersøkelse fant ut at den roterende membranen fra høyre skulder hadde fått skikkelig vondt da jeg falt. Noen dager med nummenhet og smertestillende.
Ved slutten av uken var medisinene bitende, og de verste smertene begynte å avta. Værmeldinger sa at de siste varme dagene ble tatt, og at punktet ville være en lang periode med frost.
Så jeg bestemte meg for å gå med Wall til elven for å se om hånden ville ta en roing.
Det første fallet hadde gått ut på rundt 40 minutter, da jeg fortalte Juha at det sannsynligvis var en fisk i hengeren. Juha uttalte etter å ha kastet et blikk på stangtuppen at han måtte være litt laks.


Tre sett ble imidlertid spolet tilbake og han fikk hendene på stanga.
For et rart ... Fisken gikk nedover elva i raskt tempo, og holdt seg nær bunnen. Jeg fulgte bevegelsene til fisken på båten, og det var ikke for mye press for å holde seg løs.
Etter en stund ville fisken skyte opp i luften. Vi så begge overrasket ut, stor lys sjøørret!!!
Vi holdt fisken mer forsiktig, jeg snudde båten nedstrøms slik at fisken måtte trekke mot strømmen og bli bedre sliten.
Nok et kjekk hopp i været, og ørreten begynte allerede å bli sliten. Noen ganger kom han nær båten, og sank raskt tilbake til bunnen. Jeg løftet årene opp for at linen ikke skulle treffe dem i sluttlydene.
Så dukket endelig ørreten opp ved siden av båten. Jeg skled under såret og fisken var vår.
I vantro så vi på ørreten i sårene.
Nydelig, stor lys sjøørret. Fordi fisken var feit, målte vi raskt lengden, rev et par bilder og lot den nydelige fisken tilbake inn i trærne i Kymijoki.


Det var tomt nå. Til slutt. Jeg gravde en lommematte som passet for et slikt øyeblikk fra fiskeposen min, og nippet til den 16 år gamle #Lagavulin whiskyen.

Arska & Juha, Kymijoki-ploger 🤩🤘🎣

Ps. Strategiske mål 84 cm, estimert vekt ca 7 kg 💪💪💪