Yhden tärpin päivä

# En terpentindag.

Jag kraschade på en isig kulle i dynen i tisdags i skymningen. På kvällen gick jag till ett bete som efter undersökning konstaterade att det roterande hinnan från min högra axel hade fått ordentligt ont när jag ramlade. Några dagar av domningar och smärtstillande.
I slutet av veckan var medicinen bitande och den värsta smärtan började avta. Väderprognoserna sa att de senaste varma dagarna togs och att punkten skulle vara en lång period av frost.
Så jag bestämde mig för att följa med Wall till floden för att se om handen skulle ta en rodd.
Första hösten hade gått ut på cirka 40 minuter, när jag berättade för Juha att det förmodligen låg en fisk i släpet. Juha konstaterade efter att ha sneglat på spötspetsen att han måste vara en liten lax.


Tre set lindades dock tillbaka ur vägen och han fick tag på spöet.
Vilket under... Fisken gick nerför floden i snabb takt och höll sig nära botten. Jag följde fiskens rörelser på båten, och det var inte för mycket tryck för att hålla lös.
Efter ett tag skulle fisken skjuta upp i luften. Vi såg båda förvånade ut, Stor ljus havsöring!!!
Vi höll i fisken mer försiktigt, jag vände båten nedströms för att fisken skulle behöva dra mot strömmen och bli bättre trött.
Ännu ett vackert hopp i luften, och öringen började redan tröttna. Några gånger kom han nära båten och sjönk snabbt tillbaka till botten. Jag lyfte upp årorna så att linan inte skulle träffa dem i slutljudet.
Då kom äntligen öringen upp bredvid båten. Jag gled under såret och fisken var vår.
I misstro såg vi öringen i såren.
Vacker, stor ljus havsöring. Eftersom fisken var fet mätte vi snabbt längden, slet ett par bilder och släppte tillbaka den underbara fisken i träden i Kymijoki.


Det var tomt nu. Till sist. Jag grävde fram en fickmatta som lämpade sig för ett sådant ögonblick ur min fiskväska och smuttade på den 16-åriga #Lagavulin-whiskyn.

Arska & Juha, Kymijoki Plogar 🤩🤘🎣

Ps. Strategiska mått 84 cm, beräknad vikt ca 7 kg 💪💪💪